OBJECTIUS de l’hort d’en jepet. El meu hort, el teu hort.
1.
Obtenir
aliments per el consum humà, sense malmetre el recursos naturals.
Fen servir preferentment recursos
*locals *sostenibles.
Recursos locals. Vol dir amb
preferència els que es donen o produeixen dintre de la mateixa explotació, o en
tot cas els de les rodalies.
Sostenibles. Vol dir
renovables, recursos que encara i fer-los servir tenim la certesa que
s’autoregeneren de forma natural o els podem regenerar amb la nostra activitat.
2.
Obtenir
aliments que no continguin substancies afegides que puguin perjudicar la salut
de qui els consumeix.
Fen servir adobs, sistemes de
control de malalties, materials de suport, eines, ... que no malmetin els
processos naturals del sòl ni incorporin substancies alienes als productes.
3.
Assegurar
que el saldo entre la energia emprada i la obtinguda tenen un balanç
equilibrat.
Es molt important veure les calories que introduïm al sistema incloent-hi els transports i les que
produïm . Un balanç negatiu no tindria sentit.
A de incloure el transport per a la distribució o de venir-ho a
recollir pel consum , per tant es fonamental la proximitat.
4.
Balanç
del CO2.
A de ser neutre o millor negatiu, es ha dir que en conjunt la explotació fixi
més CO2 del que emeti.
5.
Compartir
coneixements i practiques en relació als objectius anteriors.
Obrint
la experiència, tant en la versió teòrica com practica, establint un sistema decooperació amb les persones que si interessin. Implica tant a iniciats com a
persones sense experiència prèvia.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada